StartpaginaIntroductie

Graag heten wij u welkom in Hospice Voorburg-Rijswijk.

Het Hospice Voorburg-Rijswijk:

Een thuisvervangende omgeving.

Op een gegeven moment kan een ziekte zo ver gevorderd raken dat er menselijkerwijs gesproken niets meer aan te doen is. “Ongeneeslijk ziek” heet dat dan. Vaak betekend dat voor de patiënt niet alleen “Je wordt niet meer beter” maar ook
“Je hebt niet lang meer te leven”. De laatste levensdagen thuis door brengen is niet altijd mogelijk. Een hospice kan dan een oplossing zijn, een thuisvervangende omgeving voor terminaal zieken. Het Hospice Voorburg-Rijswijk, gevestigd aan de Fonteyenburghlaan, biedt die mogelijkheid en beschikt over acht eenpersoonskamers met douche en toilet voor de bewoners in de laatste fase van hun leven. Verder zijn er een ruime huiskamer, een badkamer en een keuken. Familie van de bewoners kunnen op ieder moment binnenlopen en eventueel blijven logeren.

Vierentwintig uur per dag is er zorg van verpleegkundigen en vrijwilligers, waarin alle aspecten van het mens zijn worden betrokken. De zorg is nooit opdringerig.

Bewoners zijn op sociale of medische indicatie welkom, ongeacht hun levensbeschouwing, leeftijd, inkomen of etnische achtergrond.